Z bývalej nemocnice v Bratislave bude hotel

10.04.2013 Bratislava

Bratislava 10. apríla (TASR) - Z bývalej nemocnice na Bezručovej ulici v Bratislave bude hotel s občianskou vybavenosťou, bytmi a zdravotníckymi zariadeniami. Rekonštrukciu budovy plánuje spoločnosť Bezručova Invest, ktorá nedávno oznámila úradom zmenu vo svojom pôvodnom projekte.

"Navrhovanou zmenou dochádza k novému dispozičnému riešeniu podzemnej garáže, čo si zároveň vyžiadalo zmenu funkčného usporiadania v rámci objektu Bezručova 3 a 5 oproti pôvodnému investičnému zámeru," uvádza sa v materiáli, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Budovy sú záradené medzi kultúrne pamiatky

Spoločnosť navrhuje komplexnú prestavbu a rekonštrukciu oboch existujúcich budov, ktoré sú zaradené medzi národné kultúrne pamiatky. Prestavba má zachovať a dotvoriť pôvodnú modernistickú koncepciu stavby. Zároveň však majú po novom spĺňať požiadavky, ktoré si vyžiada nová funkcia budov. "Ambíciou je do územia vniesť životaschopný a na vysokej estetickej úrovni realizovaný komplex, s mestskou funkciou, s plnohodnotným celoročným využitím," uvádza sa v zámere.

Budova na Bezručovej 3 poskytne byty, apartmány, zdravotnícke priestory a kancelárie. Hlavný vstup z Bezručovej a Gajovej ulice bude mať recepciu so strážnou službou. Vchod z Lomonosovovej ulice bude slúžiť zdravotníckym zariadeniam a kancelárskej časti budovy. Budova získa nadstavbu na 6. a 7. nadzemnom podlaží, v ktorej sa počíta s väčšími 3- a 4-izbovými bytmi s terasami. Zvyšok bytov bude mať 1 až 3 izby, pričom ku každému bude k dispozícii loggia alebo terasa.

Budova na Bezručovej 5 bude slúžiť pre prechodné ubytovanie a priestory pre zdravotníctvo. Na 1. nadzemnom podlaží sa plánuje relaxačná časť s bazénom, saunami a priestormi pre rehabilitáciu. Projektanti do ľavého krídla budovy umiestnili reštauráciu, kuchyňu a bar. V pravom krídle by mali byť priestory pre občiansku vybavenosť a kancelárie hotela. Všetky parkovacie miesta budú umiestnené v podzemnej garáži.
 

Vyberte región